Een nieuwe taal, een nieuw begin

← Terug

Op weg naar events met een andere grammatica, maar met evenveel passie

19/10/2020

Het werd lente. Kriebels. Alles komt tot leven en de fallus impudicus staat in bloei. Goesting! Zeker omdat je hart en ziel liggen in het organiseren van events voor je klanten. Het is je eten en drinken, het lief dat je altijd weer zin geeft in de dag. Maar dan is er plots covid-19: open vensters en deuren… maar blijf in uw kot! Je passie voor live communicatie krijgt ineens de status ‘het is ingewikkeld’. Grounded! Maar waarom zou dit ook geen vruchtbare grond zijn om elkaar terug te vinden op een andere manier? Om in een nieuwe taal onze verhalen in elkaars oor te fluisteren en wat ons lief is een beetje anders in te kleuren?

 • We’ll meet again

  Alles wat kan twijfelen, twijfelt. Alles wat zeker is wordt onzeker. Plots. Met een groot en eindeloos durend verbodsbord rond de hals wordt een hele sector tot stilstand gebracht. We’ll meet again… maar waar en wanneer? En hoe? Als organisator van events zijn je projecten plots als een trein in het station van een film. Traag schrijdend verdwijnt alles in een mist van stoom tot al het perspectief weg is. Je blijft verlaten achter op een leeg perron. Even slikken.

 • De (digi)taal van de liefde!

  Maar hey, waren wij niet altijd die eeuwige positivo’s voor wie een probleem enkel diende om het op te lossen? Toverden wij niet een halfleeg glas om tot een halfvol enkel door de manier waarop we in het leven staan? Is dat niet dé premisse om van onze sector te houden? Gaan wij ons dan laten doen en verslagen naar die verlaten treinsporen blijven staren? Never!

  Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. We zijn wie we zijn: creatieve geesten die in elke uitdaging een opportuniteit zien. En deze wereld biedt ons tegenwoordig zoveel nieuwe mogelijkheden live én digitaal om mee aan de slag te gaan. We schrijven al lang geen brieven meer, bellen nog wel, maar veel minder, we verzamelen geen visitekaartjes, maar zoeken online de info waar we vroeger een muur vol boeken voor hadden.

  Waarom zou onze sector, ons lief, niet in staat zijn om ook een nieuw huwelijk aan te gaan met deze wereld? Waren wij misschien de achterblijvers knusjes in onze zetel met een dekentje op de knieën die niet door hadden dat alles verandert, dat elke sector digitaal wordt?

  Dit is het moment om opnieuw de taal van onze liefde te herontdekken: met andere klemtonen, andere grammatica, andere leestekens, … maar wel met hetzelfde doel: sterke verhalen vertellen en mensen verbinden rond elkaar en rond ideeën.

 • Ik hou ook van jou!

  Voor mij is het alleszins een coup de foudre om bedrijven en organisaties met deze nieuwe vertaling in vuur en vlam te zetten. Events te creëren die anders zijn, maar evenveel passie uitstralen en engagement opleveren. Wedden dat we na onze eerste schuchtere passen ons weer snel aan een passionele tango zullen wagen, zelfs op 1,5 meter afstand?

  De toekomst is er geen van vluggertjes en van onenightstands. Ook niet meteen van een groot feest met toeters en bellen en dan gedaan. De toekomst is er een van een duurzame relatie, van partnerschap, samen naar een doel werken met een groot scala aan communicatiedragers: live communicatie, audiovisuele captaties, inhoud die relevant is, duurzame netwerken, kleinere beleefmomenten, digitale storytelling, …

  Met deze hybride mix van allerlei digi(talen) kunnen wij nog steeds onze liefde voor elkaar verwoorden. Even spannend als in ons prille begin en met evenveel respect als een oud getrouwd koppel.

  Gaat het zo niet in elke goede relatie?
  Laten we onze liefde heruitvinden en elkaar opnieuw ontmoeten ergens halverwege.
 • “Dit is het moment om opnieuw de taal van onze liefde voor events te ontdekken: met andere klemtonen, andere grammatica, andere leestekens, … maar wel met hetzelfde doel om sterke verhalen te vertellen!”

  “Ook bij deze nieuwe taal voor evenementen zullen we ons snel weer wagen aan een passionele tango met onze klanten, zelfs op 1,5 meter afstand?”

  “Met een hybride mix van allerlei digi(talen) kunnen wij nog steeds onze liefde voor elkaar verwoorden.”

Blog | Push to talk