Helden van AZ Rivierenland verleggen elke dag een steen in de rivier

Sinds de uitbraak van het coronavirus kreeg AZ Rivierenland heel wat vragen van mensen en ondernemingen die graag hun helden willen steunen. Naast materiële hulp zoals mondmaskers, alcoholgel en schorten, kwam er ook vraag voor financiële donaties. Al gauw richtte het ziekenhuis zich naar Cheer for Champions, een platform om de giften te centraliseren. Push To Talk bedacht een originele manier om deze actie vorm te geven en de ondersteunen.

Opdracht

Iedere dag staan de zorg- en hulpmedewerkers van AZ Rivierenland in de vuurlinie bij de strijd tegen het coronavirus. Naast de structurele steun van de overheid, zocht het ziekenhuis een manier om extra middelen in te zamelen. Via het crowdfundingsplatform Cheer for Champions wil AZ Rivierenland alle donaties centraliseren om iedereen op de werkvloer mentaal en emotioneel te versterken. Met de succesvolle samenwerking uit het verleden in het achterhoofd, klopte AZ Rivierenland aan bij Push To Talk om de actie vorm te geven en uit te dragen naar de buitenwereld.

Opdrachtgever

AZ Rivierenland verenigt 3 campussen in de gemeentes Rumst, Bornem en Willebroek en bied zorg dicht bij huis. Dit doen ze in dialoog met een netwerk van zorgverleners om elke patiënt kwaliteitsvolle, innovatieve en veilige zorg te garanderen. Het ziekenhuis biedt zorg die positief, respectvol, integer, menslievend en actiegericht is. Samen sterk in zorg!

De organisatie van Cheer for Champions is in handen van 11 organisaties met een ruime ervaring in hulpverlening, communicatie en fondsenwerving. De middelen worden beheerd door het Filantropisch Centrum van Stichting Pelicano, een bij koninklijk besluit erkend filantropisch centrum. Alle betrokken partijen werken aan dit project volledig gratis mee, zonder enige vorm van vergoeding, noch financieel, noch in natura. De giften die via het platform worden ingezameld, gaan integraal naar het ziekenhuis.


In het verleden hielp Push To Talk de gezamenlijke identiteit en de cultuur van het ziekenhuis ontwikkelen. Met deze actie geeft Push To Talk graag een knipoog naar het logo en naar de regio waarin AZ Rivierenland actief is; het gebied rond de Rupel en de Schelde. Immers, elke gift, klein of groot, draagt bij in de strijd tegen dit virus en zorgt zo voor een verandering in de stroom van hun rivier van Solidariteit.

Warre Borgmans en Koen De Bouw dragen ook hun steentje bij

Ook Warre Borgmans en Koen De Bouw steunen deze originele actie en roepen dan ook op social media op om massaal bij te dragen tot het bedanken van de meer dan duizend werknemers van AZ Rivierenland!

AZ Rivierenland breidt uit in het Buitenland

AZ Rivierenland heeft een typisch regionaal karakter, waaronder ook het gehucht ‘Buitenland’, onderdeel van de gemeente Bornem, waar AZ Rivierenland 1 van zijn 3 campussen heeft.

Na afloop van deze crowdfundingactie schrijft AZ Rivierenland de namen van alle donateurs op platte stenen en vereeuwigen ze hen als steen in de Schelde. Zo dragen zij eeuwig bij tot het verloop van de rivier.

Wil jij ook het verschil maken? Keigoed! Aarzel niet en draag je steentje bij via Cheer for Champions!