AZ Sint-Maarten wint Facility Awards.

Het nieuwe ziekenhuis AZ Sint-Maarten won op 9 mei de Facility Awards 2019. Deze prestigieuze prijs beloont het meest innovatieve facilitaire project van het voorbije jaar. Push To Talk verzorgde de opbouw, de inhoud en de vormgeving van de presentatie om de jury te overtuigen. Daarnaast stond Push To Talk in voor het scenario, de opname en de montage van alle ondersteunende video’s. Zo komt de cultuur van AZ Sint-Maarten tot leven.

Opdracht

AZ Sint-Maarten zet de kwaliteit en veiligheid van de zorg en het comfort van de patiënten en medewerkers voorop. De nieuwbouw bood AZ Sint-Maarten een unieke kans om alle logistieke processen en technologieën door te lichten en te verbeteren. AZ Sint-Maarten is hét ziekenhuis van de toekomst. Push To Talk kreeg de opdracht om de jury hiervan te overtuigen met een presentatie.

Opdrachtgever

In 2018 opende het nieuwe ziekenhuis AZ Sint-Maarten de deuren. Het is het modernste ziekenhuis in de regio Mechelen en daarbuiten. Het tilt de medische zorg naar een hoger kwaliteitsniveau en biedt het best mogelijke comfort voor de patiënt. Alle medische disciplines van de vroegere drie campussen werken voortaan samen op één plaats.

Uitdaging

Feloza staat voor Facilitaire En Logistieke Ondersteuning van Ziekenhuis Afdelingen. AZ Sint-Maarten schenkt aandacht aan comfort en patiëntveiligheid, niet alleen in zorgprocessen, maar ook in hygiëne, technieken, inrichting en infrastructuur. Hierdoor krijgt de patiënt meer comfort, privacy, natuurlijk licht, ruimte, rust en beleving. De presentatie moest tonen hoe hypermoderne apparatuur, een gloednieuw gebouw en innovatieve processen leiden tot een maximale ondersteuning van optimale zorg.

Oplossing

Een overtuigende presentatie

Push To Talk hielp projectleider Jan Claesen en facilitair manager Annelies Van Gaver bij de opbouw van hun presentatie om de jury te overtuigen.

Heldere video’s

Daarnaast stond Push To Talk in voor het scenario, de opname en montage van alle ondersteunende video’s. Met een virtuele rondleiding door het ziekenhuis legt Algemeen directeur Jan Ennekens in eenvoudige woorden uit wat er zo bijzonder is aan het ziekenhuis.

Enthousiaste getuigenissen

Het innovatieve project Feloza krijgt een gezicht en betekenis dankzij getuigenissen van medewerkers en bezoekers. De ministers Van Deurzen en De Block zijn trots. En ook burgemeester Bart Somers zag dat het goed was. Hij noemt het nieuwe ziekenhuis de belangrijkste investering in het welzijn van de Mechelaars in de geschiedenis van de stad. Dankzij de vele enthousiaste getuigenissen komt de cultuur van AZ Sint-Maarten tot leven.

Openingsevents

Eerder organiseerde Push To Talk ook al de 14 openingsevents voor AZ Sint-Maarten. Maar liefst 15.000 bezoekers kwamen het nieuwe ziekenhuis bewonderen en luisterden naar de verhalen van medewerkers, partners en patiënten. Iedereen geeft kleur aan AZ Sint-Maarten.

Mede dankzij de overtuigende presentatie en video’s won AZ Sint-Maarten zowel de prijs van de vakjury als van het publiek voor de unieke combinatie van de nieuwbouw en de innovatieve facilitaire en logistieke ondersteuning.