10 jaar Buysse & Partners: Slow infotainment

Voor de tiende verjaardag van Buysse & Partners organiseerde Push To Talk een feestelijke academische zitting met sterke content. Een dag die 150 investeerders en topondernemers graag wilden vrijmaken. Een show die het midden houdt tussen een live praatprogramma op televisie en een congres. Slow infotainment. Helemaal in lijn met de expertise en klasse van Buysse & Partners.

Opdracht

Buysse & Partners wilde zijn 10de verjaardag vieren, samen met investeerders en topondernemers. Er werd voor een event gekozen met sterke inhoud gepresenteerd in een boeiende en feestelijke academische zitting en een hoogstaand exclusief netwerkevent voor de top uit KMO’s, industrie en financiële middens. Buysse & Partners wilde informeren, inspireren en aantonen dat er met de investeringen goed wordt omgegaan.

Opdrachtgever

Buysse & Partners is een investeringsgroep uit het Antwerpse. Het helpt bedrijven uitbreiden of groeien door zelf te investeren of door investeerders aan te trekken. Het investeert in gevestigde Belgische familiebedrijven, succesvolle bedrijven in de industrie, iconisch vastgoed in Europa en in Latijns-Amerika en snelgroeiende KMO’s in Latijns-Amerika. Daarnaast doet het familiebedrijf aan duurzaam beleggen in kunst en liefdadigheidsinstellingen.

Uitdaging

De inhoud van de feestelijke zitting moest echt de moeite waard zijn. Sterk genoeg om investeerders en CEO’s van topondernemingen te overtuigen. En ook nog eens de hele dag blijven boeien. Tot slot moest het event aantonen waar Buysse & Partners voor staat. Een investeringspartner die zijn meerwaarde heeft getoond in crisistijd, met kennis van zaken, een verantwoordelijke vertrouwenspartner van gerenommeerde Belgische bedrijven.

Oplossing

Levendige show

Push To Talk creëerde een show die het midden houdt tussen een live praatprogramma op televisie en een congres waar mensen binnen en buiten lopen. Slow infotainment. Sterke content waar CEO’s graag hun dag voor vrijmaken.

Inhoud komt tot leven

In de show wisselden diepgaande interviews met Bart Haeck (De Tijd) als kritisch journalist af met debatten waarbij Wim De Vilder (VRT) optrad als neutraal moderator. Een strakke timing, luchtige videobumpers en informatieve videofragmenten hielden de vaart erin. Alle gasten kregen een boekje met de biografie van Bussye & Partners en een stijlvol boek mee naar huis.

Hoop voor de toekomst

De rode draad van het event was de geschiedenis van Buysse & Partners. Een geschiedenis met economisch onzekere tijden en confrontaties met ethisch grauwe periodes. Dat is vandaag helaas niet anders. Zowel vroeger als nu laten Buysse & Partners zich niet drijven door doemdenken, maar door hoop. Liever bouwen ze aan een betere toekomst (denk maar aan de code Buysse). Uiteraard kwamen hun drie investeringsdomeinen ook aan bod.

Straffe inhoud

Rond elk thema werden economische zwaargewichten uitgenodigd die een inhoudelijk sterk verhaal kunnen vertellen. Maar iets kunnen vertellen is één zaak. De gasten moeten het live ook kort, duidelijk en boeiend brengen.

Strakke voorbereiding

Daarom heeft Push To Talk de dag samen met Buysse & Partners en met de journalisten minutieus voorbereid. Samen werden de grote lijnen uitgeschreven, de vragen voor de interviews opgesteld en de verwachting aan de gasten duidelijk gebriefd. Zo konden de gasten hun verhaal op voorhand goed voorbereiden en terugkoppelen. Bovendien kregen ze een idee wat de anderen gingen vertellen en hoeveel tijd ze kregen. Ook de cameraploeg kende vooraf de inhoud. Zo wist ze perfect wie ze kon interviewen voor een reactie of in beeld mocht brengen tijdens de pauze. Na de feestelijke zitting volgde nog een inspirational walking tour door Antwerpen en een spetterende Latijns-Amerikaanse avond aan de kaaien.

Een boeiend feest met sterke content

Het event bracht een select gezelschap van 150 investeerders en topondernemers samen. Zij bleven de hele namiddag voor een show van 3,5 uur, maar verveelden zich geen moment. En bleven ook nadien voor het netwerkevent.

Dankzij het researchwerk, de inhoudelijke voorbereiding en de intensieve samenwerking met de journalisten en de cameraploeg had Push To Talk de regie stevig in handen. De inhoud en stijl van de dag strookten volledig met de expertise en klasse die CEO’s en zakenpartners van Buysse & Partners verwachten.

Impressies