Cepa - Alfaport – Voka – Havenbedrijf Antwerpen: Haven van Antwerpen klinkt op het nieuwe jaar

Research, regie en storyline event en video

Op de eerste dinsdag van het nieuwe jaar nodigt de werkgeversorganisatie Cepa, de koepel van de havenarbeiders Alfaport en VOKA Kamer Van Koophandel Antwerpen Waasland samen met het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen de Antwerpse havenindustrie uit. De nieuwjaarsreceptie in het Hilton Antwerp Hotel is hét netwerkplatform voor iedereen in de maritieme wereld. Dit jaar ondersteunde het event een goed doel, de Mercy Ships.

Opdracht

De nieuwjaarsreceptie voor de Antwerpse havenindustrie is op enkele jaren uitgegroeid tot een topevent voor iedereen in de maritieme wereld. Het is een uitstekend platform om te netwerken. Push To Talk kreeg de opdracht om de regie van het event, het draaiboek en het researchwerk voor de video van dit event voor zijn rekening te nemen. De veelzijdigheid aan activiteiten in de haven, het wij-gevoel en de fierheid van iedereen die in de Antwerpse wereldhaven werkt, moest duidelijk naar voren komen.

Opdrachtgever

Cepa neemt het sociale beleid voor haar rekening van de goederenbehandelaars in de haven van Antwerpen en is hiervoor actief op drie terreinen: het personeelsbeheer van havenarbeiders, het sociaal overleg tussen werkgevers en vakbonden en de belangenvertegenwoordiging op regionaal (Voka), nationaal en internationaal niveau.

Politiek, vakbonds- en havenwereld waren allen present. De tiende editie was een topper met meer dan 800 aanwezigen. Na speeches door onder meer Paul Valkeniers, gedelegeerd bestuurder van Cepa cvba, Walter Van Mechelen, voorzitter Alfaport-Voka Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland vzw en Marc Van Peel, voorzitter Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen was het de beurt aan Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn voor een gelegenheidstoespraak.

Nieuw was dat voortaan een goed doel wordt gesteund, in deze editie de Mercy Ships. Op het ziekenhuisschip werken artsen, onderwijzers, water- en landbouwkundigen gratis om de gezondheid in de allerarmste ontwikkelingslanden duurzaam te verbeteren.

Push To Talk zet graag zijn schouders onder initiatieven waarbij ondernemers een goed doel steunen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen, over de grenzen heen en volledig gerund door vrijwilligers. Er is geen betere manier om het nieuwe jaar in te zetten!

Impressies