Educam stoomt garagisten klaar voor waterstofauto van de toekom

Tweedaags event en persconferentie

Educam opende het allereerste opleidingscentrum voor waterstofauto’s in België. Een primeur die kan tellen in een tijd waarin klimaatambities snakken naar meer daadkracht. Push To Talk bracht dit nieuws onder de aandacht van de nationale media en organiseerde een tweedaags event voor de stakeholders. Die lieten zich graag inspireren voor deze technologie van de toekomst dankzij de prachtige infrastructuur, de hoogtechnologische waterstofvoertuigen, de gepassioneerde sprekers en de gedreven Educam-medewerkers.

Project

Met het allereerste opleidingscentrum voor het veilig herstellen van auto’s op waterstof wil Educam zijn leiderschapspositie tonen. Via een persconferentie wil Educam de waterstofauto bekendmaken bij het grote publiek. Een tweedaags event moet de sector informeren en overtuigen om te investeren in de infrastructuur en om zich bij te scholen in de nieuwe technologie. Automerken, garagisten en sociale partners ontdekken wat de opleiding inhoudt, welke infrastructuur en welke wettelijke regels er zijn om veilig te werken aan waterstofauto’s.

Client

Educam Groep is het kennis- en opleidingscentrum van de autosector en aanverwante sectoren. De groep bestaat uit twee organisaties die nauw samenwerken, maar die elk hun eigen doel hebben. Educam Service nv is een commercieel bedrijf dat opleidingen en diensten aan bedrijven levert. Educam Partner vzw wordt aangestuurd door de sociale partners en ondersteunt de sector via het sectorconvenant.

Challenge

Waterstof is de brandstof van de toekomst voor auto’s en zware voertuigen. Waterstof is goedkoop, makkelijk te transporteren en garandeert een groot bereik. Bovendien wil de Vlaamse regering tegen 2029 alle voertuigen met een fossielebrandstofmotor bannen. Maar de waterstofauto vraagt extra veiligheidsmaatregelen voor de garagisten en de elektrische auto staat al verder op de markt. Educam wil als leider het voortouw nemen en de sector nu al klaarstomen voor deze auto van de toekomst.

educam-2

Solution

Vergaderen in het groen

De persconferentie kon op veel belangstelling rekenen van de nationale televisie en kranten. Zowel VRT als VTM schonken in prime time aandacht aan de primeur, het allereerste opleidingscentrum voor waterstofauto’s in België. Push To Talk liet niets aan het toeval over.

Veel persbelangstelling

De dag voor het event controleerden het projectteam en de technische crew van Push To Talk ter plaatse alle inhoudelijke, logistieke en technische details. Met uurtabellen en grondplannen zorgen we ervoor dat elk detail klopt.

Perfecte timing

De persconferentie over deze CO2-neutrale technologie werd gehouden in de periode van de klimaatconferentie in Glasgow. Ze vond plaats in de voormiddag voor de start van het event en ruim op tijd voor een quote in het middagjournaal.

Oefening baart kuns

Push To Talk zorgde ervoor dat de Nederlandstalige en Franstalige medewerker van Educam goed waren voorbereid. De presentaties, kernboodschappen en interviews werden vooraf samen ingeoefend. Push To Talk schreef een persbericht, stelde een persmap samen met achtergrondinfomatie, zorgde voor (digitale) beelden en video, maakte een perslijst en anticipeerde op vragen met een Q&A. Tijdens de persconferentie stond Push To Talk in voor het onthaal van de journalisten.

Garage van de toekomst

De persconferentie vond plaats in het opleidingslokaal, uitgerust als de waterstofgarage van de toekomst. Het opleidingslokaal, de waterstofauto en het aangeboden videomateriaal leverden mooie beelden op voor televisie. Na de persconferentie konden de aanwezigen desgewenst een rondleiding volgen in het opleidingscentrum.

Inspired by people

De medewerkers van Educam delen elke dag met passie hun kennis voor het vak. Daarom trok Push To Talk op het event veel tijd uit om te netwerken, te babbelen en te inspireren. Al bij het onthaal stonden de medewerkers klaar om hun contacten persoonlijk te ontvangen en rond te leiden in het opleidingscentrum. Met een aanstekelijk enthousiasme bleven ze twee dagen lang als echte ambassadeurs de waterstoftechnologie uitleggen en promoten tijdens de pauzes, de receptie, het walking dinner en de afsluitende lunch op dag twee.

Driven by knowledge

Op dag één inspireerden keynote speakers uit de automobielsector en uit de academische wereld de goed gevulde zaal met een sterk inhoudelijk programma. Op dag twee groepeerden de deelnemers zich in werkgroepen om dieper in te zoomen op de thema’s van hun keuze.

De toekomst komt tot leven

Een prachtige locatie met hoogtechnologische infrastructuur en waterstofauto’s, een vlekkeloze organisatie met professionele presentaties en catchy video’s, een warm onthaal … Alle puzzelstukjes vallen in elkaar. Educam stoomt garagisten klaar voor de waterstofauto van de toekomst.

Wij zijn Push To Talk. Wij brengen uw cultuur tot leven.

Impressions