Push To Talk vertelt veiligheidsverhaal van de toekomst voor Niveau S

Push To Talk vertelde het verhaal van Niveau S op social media. Een redactieteam van Push To Talk verzamelde informatie en schreef content over Niveau S, een congres met een jobbeurs voor de veiligheidssector en een innovatiewedstrijd. De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken en Vias Institute organiseerden dit spraakmakende event.

Opdracht

Vias Institute klopte aan bij Push To Talk om de content op social media in het Nederlands en het Frans te verzorgen voor en tijdens Niveau S. Vooraf moest de socialmediacampagne de naamsbekendheid vergroten en de doelgroep warm maken om naar het congres en de jobbeurs te komen.

Opdrachtgever

Vias Institute is een onafhankelijk en multidisciplinair kenniscentrum dat als doel heeft de verkeersveiligheid te verbeteren, samen met de mobiliteit en de maatschappelijke veiligheid. Zo wil de organisatie maatschappelijke risico’s verminderen, willen ze hun kennis delen en hun ervaring zo breed mogelijk inzetten, zowel voor individuen als voor de samenleving in haar geheel.

Oplossing

Het event bestond uit drie delen:
  1. Een congres met 47 nationale en internationale topexperten rond innovatie en veiligheid;
  2. Een jobbeurs met infostands en speeddates met topmanagers van veiligheidsdiensten en technologische bedrijven;
  3. Een innovatiewedstrijd met beurs voor vernieuwende technologieën voor meer veiligheid.

Vier weken vol verhalen over Niveau S

Push To Talk presenteerde de keynote speakers, sponsors, standhouders en laureaten van de innovatiewedstrijd. Socialmediakanalen werden gevolgd en sprekers en partners getagd. Relevante berichten werden gedeeld en geliket. Push To Talk verzamelde boeiende content en triggerde met foto’s en filmpjes om het publiek warm te maken voor Niveau S. Disruptieve ideeën, ethische vragen, aantrekkelijke jobs, speeddates met topmanagers en spectaculaire innovaties. Verhalen en teasers genoeg om de spanning op te bouwen en buzz te creëren voor twee dagen bomvol belevenissen.

Twee dagen vol boeiende live verslaggeving op social media

Tijdens de tweedaagse plaatste Push To Talk non-stop berichten, foto’s en filmpjes op alle social media. De berichten bevatten interviews met keynote speakers en vips, een live speeddate, quotes van topexperts, verhalen van bezoekers, impressies van standhouders en sfeerbeelden van de inschrijvingen, de presentaties en de beurs. Daarnaast heeft Push To Talk de inhoud van de speeches live verteld in begrijpbare en boeiende social media posts voor Twitter, LinkedIn en Facebook.

Verhaal over #innovatie en #veiligheid komt tot leven @NiveauS

Heel wat aanwezigen deelden de berichten en het verhaal van Niveau S op social media. Daarbij postten ze hun impressies en reacties op het event. Dankzij de sterke focus op de inhoud heeft Push To Talk de disruptieve innovaties en de ethische hangijzers bespreekbaar gemaakt. Zo stimuleert Push To Talk de conversatie voor, tijdens én na het event. Een nieuwe aanpak rond veiligheid komt tot leven op Niveau S.

Push To Talk sloot de socialmediacampagne af met een terugblik, een dankbetuiging aan de sponsors en een aftermovie. "Het tweedaagse event is geen eindpunt, maar de start van een nieuwe manier om met veiligheid en innovatieve technologie om te gaan", volgens Maarten Swinnen, woordvoerder bij Vias. “Dankzij Niveau S is een nieuw verhaal rond veiligheid tot leven gekomen. Een verhaal dat verder leeft in de opgebouwde community en de conversaties op social media."

Push To Talk bekijkt samen met Vias hoe dit verhaal verder kan leven met waardevolle content tot de volgende editie.

-->

Impressies