Een dag boordevol informatie op maat, zien, voelen, beleven en netwerken. Dat is Prenne, hét opleidings- en vormingsevent voor preventieadviseurs. Push To Talk organiseerde de 55ste editie van het event voor het eerst volledig digitaal. Inhoudelijk sterk, boeiend en relevant. Met een mix van inspirerende gesprekken en live debatten, leerrijke opleidingssessies, beklijvende podcasts, online informatie en zoomontmoetingen. Kortom, een topeditie.
Prenne staat voor lezingen en opleidingssessies over de nieuwste inzichten rond preventie en veiligheid op het werk. De preventieadviseurs stellen hun dag zelf op eigen maat samen uit een ruim aanbod. Zo voldoen ze aan hun bijscholingsplicht. Tussendoor ontdekken ze het nieuwste aanbod van preventietools op een beurs en netwerken ze met collega’s uit andere bedrijven. Dat is belangrijk, want een preventieadviseur werkt vaak alleen. Opleiden, informeren en netwerken was ook nu weer het doel van deze volledig digitale editie.
Prebes verenigt preventieadviseurs en professionals die werken aan welzijn op het werk en duurzaam, maatschappelijk en sociaal verantwoord ondernemen. De vereniging organiseert bijscholingen, activiteiten en netwerken en informeert de leden over nieuwe evoluties. Daarom organiseert ze vier keer per jaar Prenne, hét opleidings- en vormingsevent voor preventieadviseurs.
De editie in maart was al afgelast. Door corona kon ook deze editie niet in real life plaatsvinden. Maar juist nu hebben preventieadviseurs veel vragen en behoefte aan overleg. Vragen over corona en alles wat daarbij komt kijken. Wat zijn de laatste inzichten? Hoe kunnen we de werknemers beschermen? Hoe houden we medewerkers fysiek en psychisch gezond? Push To Talk nam de uitdaging aan om van de digitale Prenne een topeditie te maken. Niet even goed, maar beter!
Prenne staat voor inhoud en kwaliteit. Dat was deze editie even cruciaal als anders. Push To Talk heeft het debat en de gesprekken minutieus voorbereid. Met de journalisten werd de inhoudelijke insteek voor het debat, voor de sofagesprekken en voor de podcast doorgenomen. Push To Talk schreef alles uit in een strak getimed scenario en stelde draaiboeken op voor de opnames in de studio.
Wim De Vilder was gastheer van een boeiend, live en exclusief debat met onder andere Erika Vlieghe, Kris De Meester, Lode Godderis, Karine Moykens en Dominic Hermans. De keuze voor een ervaren journalist, zoals Wim De Vilder, is niet toevallig. Hij weet perfect hoe je in zo’n debat de inhoudelijke verhaallijn bewaakt en toch ruimte laat voor een echt gesprek. De vragen over corona laten niemand onberoerd. Meningen botsen. Inzichten veranderen. De preventieadviseur moet al die regels toepassen en aanpassen aan de praktijk. Wat dat allemaal betekent, was stof voor een boeiend expertendebat over mondmaskers, de tracingapp, de verantwoordelijkheden van een preventieadviseur, verwachtingen en lessen voor de toekomst, psychische gevolgen bij werknemers …
Ook Cath Luyten kreeg een uitgebreide briefing van Push To Talk. Zij ontving negen preventieadviseurs op haar sofa voor heel afwisselende gesprekken. De negen preventieadviseurs gaven een unieke inkijk op hun werk in deze hectische maanden. In elke sector zijn er andere uitdagingen en praktische problemen. De job van een preventieadviseur is uitdagend, afwisselend en vol verantwoordelijkheid. Preventieadviseurs mogen in deze crisis ook helden worden genoemd.
De digitale Prenne is met vlag en wimpel geslaagd. De preventieadviseurs genoten thuis van het gevarieerde programma met inspirerende gesprekken en live debatten, leerrijke opleidingssessies, beklijvende podcasts, online informatie, zoomgesprekken met experts en chats met bedrijven uit de preventiesector.
Het leverde enthousiaste reacties, suggesties en nieuwe ideeën op. Zo stimuleren we de conversatie. En is de digitale 55ste editie geen eindpunt, maar een nieuw begin. Wij kijken nu al uit naar het volgende digitale event voor een veilige toekomst.
Wij zijn Push To Talk We organise your conversation.