Prebes brengt live online content op digitaal platform

Een live online event en een digitaal platform met alle sessies voor de prijs van een studiedag. Dat was het aanbod van Prebes voor de 55ste editie van Prenne, hét opleidings- en vormingsevent voor preventieadviseurs. Push To Talk organiseerde dit event voor het eerst volledig digitaal. Met een mix van inspirerende gesprekken en live debatten, leerrijke opleidingssessies, beklijvende podcasts, online informatie en zoomontmoetingen. Bovendien kan elke deelnemer alle informatie een maand lang digitaal bekijken en herbekijken waar en wanneer hij maar wil.

Opdracht

Push To Talk kreeg de opdracht de eerste digitale Prenne te organiseren. Zoveel mogelijk preventieadviseurs moeten van dit digitale aanbod kunnen genieten. Daarom wilde Prebes het materiaal en de beleving van het digitale live event aanbieden op een aantrekkelijk digitaal platform.

Opdrachtgever

Prebes verenigt preventieadviseurs en professionals die werken aan welzijn op het werk en duurzaam, maatschappelijk en sociaal verantwoord ondernemen. De vereniging organiseert bijscholingen, activiteiten en netwerken en informeert de leden over nieuwe evoluties. Daarom organiseert ze vier keer per jaar Prenne, hét opleidings- en vormingsevent voor preventieadviseurs.

Uitdaging

Doorgaans maakt Push To Talk van een live event een aftermovie, die de klant deelt op zijn website en social media. Bij een online live event verloopt alles al digitaal. De digitale content opnemen, bewerken en aanbieden op een platform ligt dan voor de hand. Daar komt nog wel wat bij kijken. Ook digitaal zorgt de livefactor immers voor een andere beleving.

Oplossing

Cultural fit

Van bij het eerste contact zaten Push To Talk en Prebes op dezelfde golflengte. Dat is niet verwonderlijk, want het volledige team van Push To Talk volgde de opleiding tot preventieadviseur. Bovendien staat bij Push To Talk de vorm al altijd ten dienste van de strategie van de klant en de doelstellingen van het event. Daarom was de switch naar digitale events snel gemaakt. Out of the box oplossingen zoeken en nieuwe dingen leren om de doelstellingen van de klant te realiseren. Het zit gewoon in ons DNA.

Verhalen komen tot leven

Preventieadviseurs scholen zich bij en laten zich graag inspireren op Prenne. Push To Talk ging op zoek naar de informatie en achtergronden die preventieadviseurs echt nodig hebben. We luisteren naar de standpunten en ideeën die leven in het werkveld. We halen anekdotes, verhalen en voorbeelden naar boven en brengen ze tot leven op het event. Op Prenne komen al die verhalen samen in 1 groot exclusief live online debat, 18 opleidingssessies, 9 sofagesprekken en 2 podcasts. Experts en standhouders stonden paraat voor persoonlijke vragen en advies in live zoomgesprekken en chats.

… en leven voort op een digitaal platform

Op een live event als Prenne kan je onmogelijk alle sessies bijwonen. Maar op een digitaal platform kan dat wel. Voor dezelfde prijs mochten de deelnemers alle content een maand lang, elk moment van de dag bekijken en herbekijken. Zo krijgen ze meer waar voor hun geld. Tijdstip en locatie zijn niet langer een drempel om deel te nemen. Bovendien registreert het platform welke content is bekeken en krijgt de preventieadviseur een opleidingsattest voor de bijgewoonde sessies.

Wordt digitaal vervolgd….

Wij zijn Push To Talk. U heeft een goed verhaal, wij kunnen goed vertellen.

Impressies