VDAB: Na Virus komt werk debat

Push To talk organiseert interactief en digitaal evenement

VDAB organiseerde een online interactief evenement over een brandend actueel thema. VDAB wil namelijk mensen ondersteunen die na COVID 19 terug willen gaan werken. Met als thema ‘Na Virus komt Werk’ reageerden topexperts live in de studio op vragen uit het publiek. Push To Talk stimuleerde de conversatie met een strakke regie en grondige inhoudelijke voorbereiding. De 350 deelnemers reageerden enthousiast en bleven kijken van begin tot eind.

Opdracht

Push To Talk kreeg de opdracht om een online debat te organiseren over de terugkeer naar het werk na COVID 19. Het evenement mocht geen aaneenschakeling worden van lezingen door specialisten. Het moest een inhoudelijk sterk en relevant debat worden tussen specialisten en doelpubliek: professionals, werkgevers, werknemers en werkzoekenden.

Opdrachtgever

Al 30 jaar staan de medewerkers van VDAB samen sterk voor werk. Elke dag helpen ze werkgevers en werkzoekenden om elkaar te vinden. Ze stimuleren werkzoekenden om hun talenten en competenties maximaal te ontwikkelen. Maar weinigen weten dat VDAB hierbij ook mensen met gezondheidsproblemen ondersteunt. Daarom organiseert VDAB hierover een digitaal evenement.

Uitdaging

Met een online en interactief evenement wil VDAB tonen waar werknemers, werkzoekenden en werkgevers terechtkunnen met vragen rond werken met en na gezondheidsproblemen. Iedereen die wil en kan werken, moet op zijn of haar tempo die kans krijgen. Dat is belangrijk in de nasleep van corona. Ex-coronapatiënten ondervinden langdurige fysieke en psychische gevolgen. Anderen ondervinden psychische gevolgen door het thuiswerk en door de onzekerheden die corona met zich meebrengt.

Oplossing

Relevante gastsprekers

VDAB en Push To Talk nodigden enkele topfiguren uit in de studio die alle relevante stakeholders vertegenwoordigen (VDAB, RIZIV, GTB, Vlaams Patiëntenplatform, Departement Werk en Economie, CM). Het slotwoord was voor de minister van Werk, Hilde Crevits. Dankzij de debatformule was er geen plaats voor speeches uit een ivoren toren. Frederik Gullink van VDAB modereerde het debat met input uit een live poll en live vragen uit het publiek.

Inhoud komt tot leven

Push To Talk is specialist in live communicatie. Voor ons is het publiek geen klankbord, maar een partner in het verhaal. Met een live debat creëren we maximale kansen op dialoog met het publiek. Via enkele goed voorbereide vragen en een online poll lag de focus meteen op de inhoud. Het publiek stelt vragen, reageert, twijfelt, gelooft … De experts reageren op wat echt leeft met heldere antwoorden, veel inlevingsvermogen en kennis van zaken. Zo ontstond een inhoudelijk debat met veel diepgang. Bovendien beloofde VDAB dat elke vraag tijdens of na de uitzending een antwoord zou krijgen. Zo stimuleren we de conversatie en bouwen we samen aan gedragen verandering.

Strakke regie

Dankzij een strakke regie bleef het digitaal evenement boeien van begin tot eind. Op voorhand werd een goed getimed scenario uitgeschreven met wisselende gasten. De inhoudelijke lijn, de introductie en de vragen van de moderator en de inhoud van de polls werden uitgeschreven en getimed. Vooraf opgenomen animaties en video’s verlevendigden de debatten. Bovendien zorgden ze voor een vlotte overgang tussen de gasten en onderwerpen. De binnenkomende polls versterkten de live beleving en ondersteunden de verhaallijn van het debat. Ze prikkelden het publiek om te reageren, om vragen te stellen en om te luisteren naar de diverse invalshoeken. En bovenal om geboeid te blijven volgen van begin tot eind.

Samen sterk in werk

VDAB slaagde erin om de juiste gasten bij elkaar te brengen voor een interactief online webinar. Gedurende anderhalf uur volgden 350 deelnemers de boeiende live uitzending van begin tot eind. Ze namen deel aan de polls en de vragen stroomden binnen.

Zo ontstond echte live communicatie en conversatie om samen te werken aan een betere ondersteuning van iedereen met gezondheidsproblemen die wil en kan werken.

Wij zijn Push To Talk. U heeft een goed verhaal, wij kunnen goed vertellen.

Impressies