VDAB Grenzeloos tewerkstellen

Digitaal slotevent

Een leuke job net over de grens. Het schrikt nog veel werkzoekenden, werkgevers en arbeidsbemiddelaars af. Het Interregproject Grenzeloos Tewerkstellen moest daar verandering in brengen. Allerlei initiatieven en tools werden ontwikkeld. Push To Talk organiseerde in opdracht van de VDAB het online tweetalig slotevenement voor deelnemers uit Frankrijk en België.

Project

In een digitaal slotevent van anderhalf uur delen de projectpartners hun resultaten en tools met elkaar, met bestuurders en beleidsmakers en met middenveldorganisaties.

Client

In het Interregproject Grenzeloos Tewerkstellen werken Vlaamse, Franse en Waalse arbeidsbemiddelingsdiensten en hun partners samen om werkzoekenden aan werk te helpen over de grens. De VDAB West-Vlaanderen was voor dit event de trekker.

Challenge

Het digitale evenement richt zich op Franstalige en Nederlandstalige deelnemers. Die moesten zelf kunnen kiezen of ze het evenement tweetalig, in het Frans of in het Nederlands wilden volgen.

vdab-grenzeloos

Solution

Simultaan tweetalig

Taal kende geen grenzen in dit online tweetalig evenement. Een tweetalige moderator leidde het digitaal event in goede banen. Afwisselend in het Nederlands en in het Frans kondigde hij video’s aan en stelde hij vragen aan de Nederlandstalige en Franstalige gasten live in de studio. De deelnemers beslisten zelf of ze het evenement in de originele taal of op een apart kanaal in het Nederlands of Frans volgden. Tolken zorgden voor de live simultaanvertaling in het Nederlands en het Frans. Alle video’s werden door Push To Talk vooraf ondertiteld.

Afwisselend programma

Push To Talk zorgde voor een strak scenario met veel variatie. Slides en beelden ondersteunden de studiogesprekken en werden afgewisseld met videogetuigenissen, livestreams en vragen uit de chat. Alles sloot naadloos op elkaar aan, zodat het programma anderhalf uur lang bleef boeien.

Professionele ondersteuning

Niets laten we aan het toeval over. Push To Talk beschikt over een professionele regisseur, een scriptschrijver, een copywriter, een vertaler, journalisten, een cameraploeg, een technische crew voor montage, IT-ondersteuning, digital design … Zij zorgen op voorhand voor een scenario, bindteksten, videogetuigenissen, slides, decor, … en een repetitie vooraf.

Slotevenement is geen eindpunt

Het Interregproject Grenzeloos Tewerkstellen is een mooi project. De ontwikkelde tools maken werken over de grens eenvoudiger. Arbeidsbemiddelaars en werkzoekenden beschikken nu over correcte informatie over het statuut, kunnen workshops en webinars volgen, beurzen bezoeken … Dankzij het online evenement ontdekten arbeidsbemiddelaars en bestuurders hoe eenvoudig het kan zijn om werklozen aan een job te helpen over de grens.

Het slotevent is dan ook geen eindpunt maar een nieuw begin om honderden werknemers aan een job te helpen over de grenzen heen.

Wij zijn Push To Talk. Wij brengen uw cultuur tot leven.

Impressions