VDAB online partnerevent

VDAB organiseerde een online overleg voor de provinciale partners over de impact van de coronacrisis op de arbeidsmarkt. Push To Talk schakelde een ervaren team in om de online meeting te ontwerpen, te begeleiden en te regisseren van concept tot realisatie. We zorgden voor het draaiboek, het decor, de technische ondersteuning, de regie, de poll, de chat en de livestream. Zo staan de VDAB en zijn provinciale partners weer samen sterk voor werk..

Opdracht

VDAB wil het netwerk van provinciale partners informeren over de impact van corona op de arbeidsmarkt, de bijbehorende aandachtspunten duiden en de vragen en bezorgdheden opvangen. Push To Talk kreeg de opdracht om hierrond een interactieve online meeting te organiseren.

Opdrachtgever

Al 30 jaar staat VDAB samen sterk voor werk. Elke dag helpen de medewerkers werkgevers en werkzoekenden om elkaar te vinden. Ze stimuleren werkzoekenden om hun talenten en competenties maximaal te ontwikkelen.

Uitdaging

De coronacrisis heeft ongetwijfeld een impact op de arbeidsmarkt en op het aantal werkzoekenden. Die impact nauwgezet opvolgen en samen streven naar de beste aanpak voor de Vlaamse arbeidsmarkt vraagt regelmatig overleg met alle stakeholders. Door corona moet het provinciaal partneroverleg van VDAB nu online plaatsvinden.

Oplossing

Een strak getimed draaiboek

Push To Talk nam vooraf met VDAB het onderwerp De arbeidsmarkt tijdens en na corona en de invalshoeken van de drie uitgenodigde sprekers door. Met deze informatie formuleerde Push To Talk vragen voor de sprekers en stellingen voor de poll. Die vormden de basis voor het draaiboek waarin de tussenkomsten van de VDAB-moderatoren Jill en Danny, de vragen aan de gasten, de resultaten van de polls en ruimte voor reactie op de vragen via de live chat samen met tijdstippen, wissels van personen en camerastandpunten aan de storyline werden gekoppeld.

Een huiselijk decor

Voor de gelegenheid had Push To Talk een aangenaam en rustig huiselijk decor en een professionele cameraploeg en regie klaarstaan. Elke gast werd professioneel ontvangen en op het juiste moment voor de camera geleid.

Live stream

De twee moderatoren kregen elk een duidelijke rol. Jill stelde de gasten voor en vroeg naar hun vaststellingen tijdens en verwachtingen na de coronacrisis. Danny interpelleerde met vragen uit de live chat en resultaten uit de live poll. Het publiek reageerde en stelde vragen. Zo ontstond echte live communicatie en conversatie.

Online platform

Wie dat wou, kon de content later bekijken of herbekijken op een online platform van VDAB.

Samen sterk voor werk

De provinciale partners kregen op korte tijd het laatste nieuws over de impact van de coronacrisis op de arbeidsmarkt en stelden enthousiast live vragen aan de boeiende sprekers in de studio. Zo staan de VDAB en zijn provinciale partners weer samen sterk voor werk.

Wij zijn Push To Talk. Wij brengen uw cultuur tot leven.

Impressies