Viabuild! Connect: Personeelsmagazine verbindt werknemers in heel het land

Een old school papieren magazine, Viabuild! Connect, verbindt de werknemers van aannemingsbedrijf Viabuild met elkaar. Elke dag zijn de werknemers verspreid aan de slag op werven verspreid over het hele land. Daarom koos Push To Talk voor een krant op papier. Zo blijven alle werknemers op de hoogte van nieuwe projecten, collega’s, bedrijfsresultaten en ambities. En kunnen ze trots zijn op wat ze samen bereiken.

Opdracht

Viabuild heeft zijn bedrijfswaarden vertaald in het letterwoord STEAM: Safety, Team, Efficiency, Always an eye on the future, Motivated and driven. Push To Talk organiseerde rond de missie, visie en waarden al opleidingsdagen, video en corporate communicatie. Nu is de tijd gekomen om de communicatie met de medewerkers levendig te houden. Viabuild zocht daarvoor een medium om alle werknemers te bereiken.

Opdrachtgever

Viabuild specialiseert zich in wegeniswerken, afbraak- en grondwerken, asfaltwerken, asbestverwijdering, burgerlijke bouwkunde en rioolrenovatie. Het aannemingsbedrijf investeert in technologie, veiligheid, duurzaamheid, maar vooral in zijn eigen mensen.

Uitdaging

Na de werkuren zitten de arbeiders niet meer op hun smartphone of achter de laptop. Een elektronische nieuwsbrief was uit den boze. Verspreid over het hele land bouwen werknemers elke dag aan tientallen werven. Hoog tijd om binnen Viabuild samen ervaringen en successen te delen en samen te bouwen aan een verhaal. Het verhaal van Viabuild.

Oplossing

Echte verhalen

Viabuild heeft een goed verhaal. Wij kunnen goed vertellen. Push To Talk krijgt de informatie van Viabuild, schrijft de artikels en redigeert de tekst zowel in het Nederlands als in het Frans. Daarna bezorgen we alles aan onze graphic designer en volgen we het proces verder op tot het oké voor druk. En ja, in deze digitale wereld vergeet men het vaak: klassieke print bestaat nog. Dit keer mag het op papier. Het viermaandelijks papieren magazine wordt verstuurd naar meer dan 800 postadressen.

Let’s connect

Het magazine verbindt de verhalen van alle werknemers van Viabuild met elkaar. Zo kwam Push To Talk op de naam Viabuild! Connect.

Op de voorpagina staan een opvallende, sprekende foto en een inspirerend voorwoord van de CEO, Michael Boriau. In elke editie staat een ander team in de kijker. Zo leren alle werknemers elkaar beter kennen. Safety is voor Viabuild een topprioriteit en kernwaarde en komt in elk nummer met steeds andere voorbeelden aan bod. Verder krijgen de afgeronde werven een plaats in de spotlights en zoomen we in op projecten waar Viabuilders hard aan werken. Viabuilders mogen terecht trots zijn op hun bedrijf. Met Viabuild! Connect magazine toont Push To Talk waarom.

Tot slot is er in Connect ook plaats voor faits divers, zoals de namen van de pasgeborenen en een kruiswoordpuzzel of woordzoeker. Binnenkort volgt Connect editie 10. Wees gerust, dit zal niet ongemerkt aan de Viabuilders voorbijgaan… Stay tuned!