Push To Talk lanceert online campagne World Choir Games

Sing together. Share happiness.

De World Choir Games, het grootste koorevenement ter wereld, koos Vlaanderen uit voor haar 11de editie. Om heel Vlaanderen warm te maken voor dit fantastische event organiseerde Push To Talk, exact een jaar voor datum, een kick-offcampagne op social media met de burgemeesters van de gaststeden Antwerpen en Gent en de Vlaamse ministers van cultuur en toerisme.

Opdracht

Klassiek, jazz, gospel, folk of pop. Jong of oud. Alle genres komen aan bod op de World Choir Games. De spelen willen heel Vlaanderen van jong tot oud tonen hoe divers de koorwereld is. Ze willen Vlaamse koren warm maken om deel te nemen en heel Vlaanderen laten genieten van zingen. Want zingen maakt gelukkig en vermindert stress. Gent en Antwerpen zijn de twee gaststeden van deze editie. Zij zullen vol trots de World Choir Games ontvangen. De grote openingsceremonie zal plaatsvinden in het Antwerps Sportpaleis.

Opdrachtgever

Koor & Stem verenigt meer dan 1000 Vlaamse koren. De vzw is hét aanspreekpunt voor koren en vocale muziek. Bovendien geeft de organisatie dirigenten, zangers en bestuursleden van amateurkoren advies, vorming en podiumkansen. Koor & Stem staat in voor de organisatie van de World Choir Games 2020 in Antwerpen en Gent. Via dit groots event ondersteunt en promoot de vereniging de kunst van het zingen over de landsgrenzen heen.

Uitdaging

De World Choir Games laat zangers uit de hele wereld Vlaanderen ontdekken en laat Vlaanderen de diverse koorwereld ontdekken. Op het programma staan onder meer een openings- en slotshow in het Sportpaleis, 60 concerten en een parade met 10.000 zangers door Antwerpen. De World Choir Games wil heel Vlaanderen van jong tot oud warm maken voor de diversiteit van de koorwereld. Van klassiek, gospel, jazz en folk tot pop. Elk genre komt aan bod. Samen zingen verenigt volkeren, religies, ouderen en jongeren, …

world choir games

Oplossing

De diversiteit komt in de campagne sterk naar voren. Op social media promoten telkens heel verschillende en verrassende duo’s de World Choir Games. Rug tegen rug dagen ze iedereen uit om een eigen tegenpool te zoeken met een hart voor koormuziek. De ministers van toerisme Ben Weyts en van cultuur Sven Gatz en de burgemeesters van Antwerpen en Gent, Bart De Wever en Matthias De Clerck geven het goede voorbeeld. Hiermee willen zij dit cultureel en toeristisch topevenement steunen en de Vlaamse koorzang promoten.

Sing together. Share happiness.

Ondertussen schreven zich al een 500 tal koren uit 80 landen met meer dan 30 000 deelnemers in om naar de World Choir Games af te zakken. Daartussen bevinden zich ook enkele duizenden Vlaamse koorzangers die hun passie en harmonieën op het thuispubliek zullen loslaten.

Impressies