Push To Talk organiseert Port of Antwerp Triathlon Festival

Een snikhete zomerdag, een spectaculaire stadstriatlon en een prachtig parcours

Push To Talk organiseerde voor de tweede keer het Port of Antwerp Triathlon Festival i.s.m. Port of Antwerp, Stad Antwerpen en Sport Inc. Iedereen kon deelnemen of supporteren. Zo’n 1.700 triatleten trotseerden de hitte op het spectaculaire parcours van deze buitengewone stadstriatlon. Een belevenis om nog lang over na te praten.

Opdracht

Het Port of Antwerp Triathlon Festival wil de triatlonsport promoten bij het grote publiek. Het evenement toont dat triatlon niet alleen voor topsporters is. Het is laagdrempelig en hoeft niet competitief te zijn. Op het programma staan wedstrijden voor kinderen, voor onervaren en amateursporters en voor de Belgische en de wereldtop.

Opdrachtgever

Het Port of Antwerp Triatlon Festival wordt georganiseerd door de vzw Triathlon Antwerp 2020. De vzw verenigt de Vlaamse Triatlon & Duatlon Liga, Push To Talk, Sport Inc. en Media Mixer. Push To Talk is in dit event niet alleen eventorganisator, maar investeert ook eigen middelen. Verder geniet het event van steun en sponsoring van onder meer de stad Antwerpen en de haven van Antwerpen.

Uitdaging

Het is nog maar de tweede keer dat het Port of Antwerp Triathlon Festival plaatsvindt. Er staat ook een wereldbekerwedstrijd op het programma. Daarbij moet alles strikt volgens de regels van de Internationale Triatlon Unie verlopen. Ook los daarvan is een wedstrijd in de binnenstad logistiek een grote uitdaging. Het comfort, de veiligheid en de waterkwaliteit moeten perfect in orde zijn voor alle deelnemers.

Oplossing

Fun

Sporten moet een feest zijn. Sporten is plezier maken en dat kan iedereen. Bijvoorbeeld door deel te nemen aan de FUN Race. Die is kort en plezant. Iedereen kan meedoen. Talent, ervaring of gespecialiseerd materiaal is niet nodig. Verkleed? Op een stadsfiets? Schoolslag? Niets moet. Alles mag. Kinderen konden deelnemen aan de Jespo Kids Triatlon.

Sport

De echte sportievelingen konden deelnemen aan een klassieke kwarttriatlon, maar dan wel met een buitengewoon prachtig parcours. Duiken en zwemmen in de dokken. Lopen en fietsen over het trendy Eilandje en in de Antwerpse haven. Draaien en keren tussen het MAS, over de kasseien langs de Schelde, naar het Havenhuis en terugkeren langs het Kattendijkdok. Een unieke ervaring.

Topsport

In de T3 Series namen de tien beste Belgische teams het tegen elkaar op. De Port of Antwerp Triathlon is een van de vijf wedstrijden waarin ze strijden om zich de beste club van het land te mogen noemen.

Spektakel

Daarna volgde het echte spektakel. De Antwerpse triatlon is de enige wereldbekerwedstrijd in de Benelux. Het was nog maar de tweede keer dat een wereldbekerwedstrijd in België plaatsvond. Het sterke deelnemersveld, de korte afstand, de kasseien en de Belgische atleten van zo dichtbij zien, zorgt voor spanning en spektakel. De Belgen toonden bovendien dat ze hun plaats bij de wereldtop verdienen. Erwin Vanderplancke zette de beste looptijd neer en eindigde als elfde. Valerie Barthelemy kwam als eerste vrouw uit het water en haalde een knappe zevende plaats.

De mooiste en spectaculairste triatlon ter wereld

Rond het parcours bewonderden 10.000 kijklustigen de sporters van dichtbij. Tussendoor genoten de Antwerpenaren in de schaduw van het MAS van een drankje en een hapje, van de muziek en van de mooiste stad ter wereld.

In totaal trotseerden 1.700 moedige atleten de hitte om te strijden voor een medaille of voor de eer. Met 21 graden was zwemmen in het Bonaparte- en Willemdok ideaal. Maar lopen en fietsen in een zon van meer dan 30 graden, dat is wat anders. Toch was het voor de vele Antwerpse deelnemers de mooiste en spectaculairste triatlon ter wereld. Een dag waar ze nog lang over zullen vertellen.

Wij zijn Push To Talk U heeft een goed verhaal, wij kunnen goed vertellen.

Impressies