Umicore: Stap mee in de toekomst

Opendeurdagen brengen toekomst tot leven

Push To Talk organiseerde de opendeurdagen voor 6000 bezoekers en 400 studenten. De waarden van Umicore kwamen aan bod in presentaties, infopanelen, video’s en live experiences. Honderden trotse medewerkers toonden deze waarden vanuit de praktijk. Ze vertelden met een enorme toewijding en met kennis van zaken over hun werk bij Umicore. Zo kwam The Umicore Way tot leven.

Opdracht

Umicore wil met opendeurdagen de kennis over het bedrijf vergroten, zich tonen als duurzaam bedrijf en aantrekkelijke werkgever. Bij de medewerkers wil Umicore de trots, betrokkenheid en teamspirit stimuleren.

Opdrachtgever

Umicore is een op en top Belgisch bedrijf in volle groei. In het wereldwijde onderzoekscentrum in Olen doet het onderzoek naar de productie en recycling van batterijmaterialen. Op de site produceert het chemische producten met kobalt, nikkel en germanium. Umicore ontwikkelt de grondstoffen voor de zonnecellen in satellieten, voor glasvezels en voor herlaadbare batterijen in elektrische wagens. Het geeft kostbare metalen een nieuw leven. Kortom, het werkt aan oplossingen om op een efficiënte, duurzame en milieuvriendelijke manier energie op te wekken.

Uitdaging

De buren en potentiële sollicitanten weten te weinig over het bedrijf en zijn activiteiten. De 6000 bezoekers leggen een parcours af van twee tot drie uur dat van begin tot eind boeiend, informatief en veilig moet zijn.

Oplossing

The Umicore Way

Openheid, innovatie, respect, teamwerk en toewijding zijn cruciaal voor het succes van Umicore. Deze kernwaarden leven echt binnen het bedrijf. Tijdens de rondleiding vertellen honderden enthousiaste medewerkers met een enorme toewijding en met kennis van zaken over hun werk en hun bedrijf. Push To Talk toont de waarden in presentaties, rondleidingen, infopanelen, video’s, levensechte foto’s ...

Live experiences

De bezoekers ervaren twee uur lang ‘live’ de cultuur met proefjes, interactieve tests en demo’s … Altijd staan medewerkers paraat om te helpen of uitleg te geven. Op het einde volgen spectaculaire races met de Mahindra-racewagen voor de Formula E.

Veiligheid en creativiteit gaan hand in hand

Rond veiligheid laat Push To Talk niets aan het toeval over. Vanuit een centrale commandokamer wordt het event gemonitord. De bezoekers zijn in ‘slots’ ingedeeld, krijgen een veiligheidsbril en checken in en uit met een armbandje. Het hele parcours is afgezet met nadarhekken en linten. Medewerkers en stewards houden een oogje in het zeil.

Een duurzame toekomst

Umicore werkt elke dag aan een duurzame toekomst. Dat uit zich niet alleen in ontwikkeling, productie en recycling van duurzame materialen, maar in elk proces. Ook de sociale en milieucriteria bij de aankoop van grondstoffen, het duurzaam energiegebruik via windturbines en warmtekrachtkoppeling en de eigen waterzuiveringsinstallatie komen aan bod.

Jobs, jobs, jobs

Umicore is een bedrijf in volle groei en constant op zoek naar talent. Tijdens de rondleiding tonen infopanelen en enthousiaste werknemers de vele jobs en troeven van een carrière bij Umicore. In de HR-stand op het eind kunnen geïnteresseerden informatie vragen of meteen solliciteren.

The Umicore way komt tot leven

De 6000 bezoekers en 400 studenten zijn tevreden (99%) over de opendeurdagen. Ze zien Umicore als een aantrekkelijke werkgever (95%) en weten dat Umicore staat voor duurzaamheid (28%), baanbrekend onderzoek (16%) en innovatie (15%).

De medewerkers zijn trots en enthousiast en leerden de collega’s beter kennen. Ze geven een 8 op 10 of meer voor het voortraject, de briefing en de ondersteuning op het event.

Wij zijn Push To Talk Wij brengen uw cultuur tot leven.

Impressies