Umicore Olen opent onderzoekscentrum met wereldwijde livestream

Umicore Olen

Umicore is trots op het nieuwe Proces Competentie Centrum (PCC) in Olen. Push To Talk realiseerde een feestelijke digitale live inhuldiging. Met een livestream vanuit Seoel, interviews, reportages en verhalen van trotse medewerkers uit Olen konden de collega’s uit heel Europa deze stap naar een duurzame toekomst mee beleven.

Opdracht

Umicore is trots dat het PCC in Olen ondanks corona binnen tijd, scope en budget volledig operationeel is. Die knappe prestatie is te danken aan een team enthousiaste medewerkers. Openheid, innovatie, respect, teamwerk en toewijding zijn niet toevallig de kernwaarden van het bedrijf. Met een feestelijke digitale live inhuldiging wil Umicore het projectteam bedanken en het innovatief centrum tonen aan alle medewerkers in Olen en in Europa.

Opdrachtgever

Umicore is een op en top Belgisch bedrijf in volle groei. In het wereldwijde onderzoekscentrum in Olen gaat een multidisciplinair team op zoek naar efficiëntere en goedkopere productieprocessen voor herlaadbare batterijmaterialen. Zo groeit het bedrijf verder uit tot dé duurzame wereldspeler in schone mobiliteit en recyclage.

Uitdaging

Technisch was het een gedurfd project. De uitzending vanuit verschillende plaatsen op de site moest in heel Europa live te zien zijn met simultane vertaling. Gastvrouw Dorien Leyers voerde vanuit Olen een live interview met topman Denis Goffaux in het verre Seoel.

Umicore

Oplossing

Toewijding en teamwerk

Umicore dankt zijn succes aan de kennis en expertise, het enthousiasme, de toewijding en het teamwerk van de medewerkers van top tot bottom. Push To Talk brengt dit verhaal tot leven met en voor de medewerkers. Executive Vice-President Energy & Surface Dennis Goffaux en sitemanager Geert Defieuw zijn trots dat ze met het nieuwe centrum innovatieve en duurzame groei voor Umicore realiseren. Dat willen ze samen met alle medewerkers vieren. De lokale medewerkers blinken op hun beurt van trots over hun project en hun bedrijf. Elke dag biedt Umicore hen de kans om zichzelf in hun job te ontwikkelen en om de wereld een stuk duurzamer te maken.

Veilig, gezond en live samen vieren

De collega’s op de site en elders in Europa vieren digitaal mee in kleine groepjes op verschillende locaties. Veiligheid en gezondheid komen namelijk op de eerste plaats. Dankzij de livestream beleeft iedereen de inhuldiging vanop de eerste rij. Bovendien krijgen de medewerkers wereldwijd via filmpjes en quizvragen een zicht op het baanbrekend onderzoek en de innovatieve technologieën die de collega’s in Olen ontwikkelen en die in de toekomst op hen afkomen.

Online platform

De hele uitzending staat ondertussen op een online platform voor Umicore. Een ideale oplossing voor medewerkers die niet beschikbaar waren of om alles later nog eens te bekijken. Bovendien zijn sommige reportages prima geschikt als materiaal voor employer branding.

De medewerkers zijn trots op Umicore. In een professionele livestream hebben ze hun nieuwe centrum mogen tonen. De interviews en reportages leverden een boeiende uitzending op met verhalen van en voor Umicore. Zo komt The Umicore Way tot leven.

Wij zijn Push To Talk. U heeft een goed verhaal. Wij kunnen goed vertellen.

Impressies