VDAB: 30 jaar samen vieren

Personeelsfestival op Sfinksweide

Push To Talk organiseerde een personeelsfestival voor 30 jaar VDAB op de weide van Sfinks. Niet toevallig, want net als VDAB is Sfinks een organisatie die durft, inspireert, houdt van eerlijke producten en respect toont voor mens en milieu. Push To Talk zag in VDAB en Sfinks de perfecte match. Zo werd samen vieren, samen werken. Samen sterk voor werk.

Opdracht

VDAB bestaat 30 jaar en wil dat vieren met alle 5.000 medewerkers. Voor het eerst vieren alle medewerkers uit de vijf provincies en Brussel samen op eenzelfde plek. Het doel is samen plezier beleven, elkaar leren kennen en vertrouwen tanken voor de toekomst.

Opdrachtgever

Al 30 jaar staan de medewerkers van VDAB samen sterk voor werk. Elke dag helpen ze werkgevers en werkzoekenden om elkaar te vinden. Ze stimuleren werkzoekenden om hun talenten en competenties maximaal te ontwikkelen. VDAB wil dat alle medewerkers samen fier zijn op hun organisatie. Fier zijn dat is durven, inspireren, eerlijk zijn en respect tonen.

Uitdaging

Op 30 jaar is veel veranderd. De digitalisering in werving en selectie gaat razendsnel. Om die evolutie bij te houden heeft VDAB het voorbije jaar veel veranderingen doorgevoerd. De medewerkers moeten zich continu aanpassen en bijscholen. Het event moet hen motiveren en vertrouwen geven in de toekomst.

Oplossing

30 jaar samen vieren

Een topteam. Samen sterk voor werk. Dat mag gevierd worden. Een feest waarin collega’s samen plezier beleven versterkt de onderlinge band en vergroot het netwerk. Push To Talk vertaalde dat in een festival met de klemtoon op samen vieren, fun beleven, genieten, leuke activiteiten, optredens van Stefan Perceval, Bart Peeters, de Clement Peerens Explosition en de enige echte VDAB-band, de Lucifers.

30 jaar samen fier

Samen vieren. Dat is ook samen fier zijn: durven, inspireren, eerlijk zijn en respect tonen. Dat zijn de waarden van VDAB. Voor Push To Talk moet een event meer zijn dan een leuk festival. Push To talk gaat op zoek naar de cultuur die echt leeft in de organisatie. En brengt de cultuur tot leven. Voor het eerst ontmoeten alle collega’s uit de verschillende provincies elkaar in een feestelijke setting.

VDAB en Sfinks: de perfecte match

Push To Talk zag de link met de cultuur en waarden van het Sfinksfestival. Sfinks is niet zomaar een festival. Het staat voor diversiteit, feesten, gezond en lekker eten en drinken, duurzaam genieten… Net als VDAB is Sfinks een organisatie die durft, inspireert, houdt van eerlijke producten en respect toont voor mens en milieu.

Duurzaamheid en diversiteit

Sfinks geeft kansen aan talenten uit de hele wereld. Humanitaire organisaties en lokale verenigingen helpen mee op het terrein. Eetbakjes, bekers, … alles is herbruikbaar, afbreekbaar of wordt gerecycleerd. Kortom, Sfinks streeft naar duurzaamheid en diversiteit, net als VDAB. Push To Talk en VDAB trokken die lijn verder door met infostandjes voor sociale organisaties en werkplekleren voor studenten van de opleiding integrale veiligheid.

1+1=3

Door het personeelsevent te organiseren de dag voor Sfinks Mixed werden huurkosten, materiaal en kosten voor opbouw en afbraak gedeeld. Voor Sfinks en VDAB was het wennen in het begin. Maar al snel kregen de gedeelde waarden de bovenhand. Bovendien kon VDAB niet alleen rekenen op de knowhow van Push To Talk, maar ook genieten van de expertise van Sfinks op het terrein.

Samen sterk voor werk. Al 30 jaar.

De medewerkers van VDAB genoten van een geslaagd festival met een zonnige sfeer, lekker eten en fantastische optredens. Ze leerden collega’s kennen van andere afdelingen uit verre provincies. Ze waren echt fier op hun team, hun collega’s en hun organisatie, de VDAB.

Sfinks en VDAB leerden elkaars talenten erkennen en waarderen. En gingen elkaar inspireren. Zo werd samen werken, samen leren, samen sterk. Samen sterk voor werk.

Wij zijn Push To Talk Wij brengen uw cultuur tot leven.

Impressies