VDAB brengt Brusselse partners live in beweging

Online live meeting

Hoe houden we de Brussels arbeidsmarkt in beweging tijdens de coronacrisis? Dat was de hamvraag op de live online partnerdag van VDAB Brussel. Push To Talk creëerde een televisiestudio in het liftatelier van Technicity Brussels en schakelde Dorien Leyers in als professionele live interviewer. Met een boeiende livestream van gesprekken, chats en reportages bracht VDAB zijn partners in beweging voor opleiding en werk.

Opdracht

VDAB wil de Brusselse partners informeren over de samenwerking tussen Brussel en Vlaanderen op de arbeidsmarkt, over de impact van corona op de werkloosheid en over de opleidingsmogelijkheden voor Brusselse werkzoekenden. VDAB wil in gesprek gaan met de partners, luisteren naar hun behoeftes en meezoeken naar oplossingen. Daarom kreeg Push To Talk de opdracht om een interactieve online evenement te organiseren.

Opdrachtgever

Al 30 jaar staat VDAB samen sterk voor werk. Elke dag helpen de medewerkers werkgevers en werkzoekenden om elkaar te vinden. Ze stimuleren werkzoekenden om hun talenten en competenties maximaal te ontwikkelen.

Uitdaging

Dankzij het systeem van tijdelijke werkloosheid had de coronacrisis bij de eerste lockdown een beperkt effect. De tweede golf laat zich sterker voelen. De vooruitzichten voor 2021, 83000 extra werkzoekenden in Vlaanderen en 16500 in Brussel, zijn alarmerend. VDAB wil kort op de bal spelen en werklozen een overzicht bieden en opleiden voor de jobs en knelpuntberoepen die er nog wel zijn. Daarvoor brengt VDAB zijn partners in beweging. Want samen staan ze sterk voor werk.

Umicore

Oplossing

Een minutieuze voorbereiding

Push To Talk heeft samen met VDAB de vragen voor de gasten grondig voorbereid. Push To Talk stelde een strak getimed draaiboek op met een aantrekkelijke mix van studiogesprekken, opgenomen interviews, videoreportages, VDAB-spotjes, geanimeerde PowerPoints en ruimte voor live reacties op de chat. Terwijl de gasten vlot en volledig coronaproof van plaats wisselden, zagen de bezoekers video’s met informatie, ideeën en getuigenissen om de uitdagingen op de arbeidsmarkt aan te pakken. Nadien gingen de 170 bezoekers verder in dialoog in kleinere werkgroepen over de nieuwe uitdagingen op de Brusselse arbeidsmarkt.

Liftatelier Technicity

Voor de gelegenheid had Push To Talk een pop-upstudio ingericht in het liftatelier van Technicity Brussels, de pool voor opleiding en werk in de technologische industrie. Werkzoekenden, werknemers, studenten en docenten ontwikkelen er samen de competenties die de technologische industrie nodig heeft. De opleidingshal leverde een inspirerende en passende achtergrond met ruimte voor afwisselende settings en markante interviews.

Live conversation

Tijdens de uitzending stelde het publiek vragen via de chat. Geert Pauwels, directeur VDAB Brussel beantwoordde de vragen live in de studio en ging de lastige vragen niet uit de weg. Na de sessies was er nog tijd voor online netwerking in de Babbelbox. Luisteren naar verhalen en emoties creëert kansen om in dialoog te gaan en samen verder te bouwen aan een mooie toekomst. VDAB wil samen met de Brusselse partners de arbeidsmarkt in beweging zetten. Zo draagt live conversation bij tot samen sterk voor werk.

Online platform

Wie dat wou, kon de content later bekijken of herbekijken op een online platform van VDAB.

Samen sterk voor werk

De Brusselse partners kregen op korte tijd het laatste nieuws over de impact van de coronacrisis op de arbeidsmarkt. Ruim 170 bezoekers volgden de live uitzending. Via de chat stroomden boeiende vragen binnen voor de sprekers in de studio. Zo zetten VDAB en de Brusselse partners zich in beweging om in coronatijd samen sterk te staan voor werk.

Wij zijn Push To Talk. Wij brengen uw cultuur tot leven.

Impressies